Χρήστης:
Κωδικός:
Απομνημόνευση:
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - ΤΕΥΧΟΣ 144
Εγγραφή καναλιών OTETV & Nova, με …ένα καλώδιο

Με την πρόσφατη αλλαγή των transponders του OTETV, απαιτούνται 2 καλώδια καθόδου προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιούμε απρόσκοπτα τη δυνατότητα εγγραφής καναλιών χωρίς να επηρεάζεται η τηλεθέαση, ωστόσο υπάρχει μία λύση με την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο ένα. Στις περιπτώσεις όπου έχουμε διαθέσιμο μόνο ένα καλώδιο καθόδου, αλλά επιθυμούμε να «κατεβάσουμε» 2 ανεξάρτητα σήματα, όπως πχ για το PVR του OTETV αλλά και της Nova, η αξιόπιστη λύση η οποία είναι διαθέσιμη εδώ και αρκετό καιρό και ονομάζεται Stacker-DeStacker!

 

 

 

 

 

Το Stacker De-Stacker καθιστά εφικτή τη σύνδεση 2 LNB ή ενός διπλού LNB (twin) σε 2 δορυφορικά tuners ενός ή δύο δεκτών, μέσω μίας ομοαξονικής καθόδου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα για μήκος καθόδου μέχρι περίπου 30 μέτρα, ενώ με έναν επιπλέον ενισχυτή γραμμής (ανάλογα το μοντέλο), μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με μήκος καθόδου μέχρι 60 μέτρα ή και περισσότερο.
Τα δύο κυρίαρχα μοντέλα Stacker-DeStacker προέρχονται από την Global Invacom και την Johansson, ενώ βασίζονται στην ίδια αρχή λειτουργίας.

Global Invacom

Το σύστημα αποτελείται από 2 μονάδες, το Stacker και το DeStacker. To Stacker διαθέτει 2 εισόδους, την LNB 1 για την μπάντα 950-2150 ΜΗz και την LNB 2 για την μπάντα 47-2150 MHz, καθώς και μία έξοδο για την κάθοδο. Αυτό σημαίνει ότι στην είσοδο 2, μπορούμε να τροφοδοτήσουμε σήμα από ένα TV-SAT combiner, προκειμένου να «κατεβάσουμε» και το επίγειο ψηφιακό σήμα μέσω της μοναδικής ομοαξονικής καθόδου που διαθέτουμε. Επίσης, η βάση προσάρτησης του stacker σε ιστό, επιτρέπει τόσο την κάθετη όσο και την οριζόντια τοποθέτησή του, ανάλογα την περίπτωση.

Στην άλλη άκρη του συστήματος μέσα στην οικία, το DeStacker δέχεται σήμα από την μοναδική κάθοδο και παρέχει 2 ανεξάρτητα δορυφορικά σήματα σε ξεχωριστά καλώδια, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας, ενώ συνδέουμε και το παρεχόμενο τροφοδοτικό.

Το Περιοδικό
Προηγούμενα Τεύχη
Τα καλύτερα FTA θεματικά κανάλια
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 ΤΕΥΧΟΣ 142
Ultra-HD. Είναι ήδη στις οθόνες μας
ΜΑΡΤΙΟΣ 2016 ΤΕΥΧΟΣ 141
10 ελεύθερα κανάλια ντοκιμαντέρ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΤΕΥΧΟΣ 137
Πρεμιέρα για UEFA Champions League και UEFA Europa League τον Αύγουστο στον OTE TV
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΤΕΥΧΟΣ 135
Αφιέρωμα: Συνδρομητικές τηλεοπτικές υπηρεσίες
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΤΕΥΧΟΣ 126
Μουσικά κανάλια στις Βαλκανικές συνδρομητικές πλατφόρμες μέσω δορυφόρου
ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΤΕΥΧΟΣ 119
Μουσικά κανάλια στις Ευρωπαϊκές συνδρομητικές δορυφορικές πλατφόρμες
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΤΕΥΧΟΣ 118
200 FTA και 100 αγαπημένα κανάλια από 4 δορυφόρους ταυτόχρονα… με το PVR OTE TV
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΤΕΥΧΟΣ 117
Βάλτε υψηλή ευκρίνεια στην ζωή σας: Ελεύθερα HD κανάλια
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 116
20 θεματικά κανάλια δωρεάν
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 115
Περισσότερα άρθρα
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ
img
Μπείτε στο κανάλι μας στο YouTube