Χρήστης:
Κωδικός:
Απομνημόνευση:
Αρχική | Χρήσιμες Οδηγίες | Οδηγός αναλογικής δορυφορικής λήψης

Για να πραγματοποιηθεί λήψη αναλογικών καναλιών, πρέπει στο δορυφορικό δέκτη να εισάγουμε κάποια στοιχεία, τα οποία σας παραθέτουμε παρακάτω:

Συχνότητα: Είναι η συχότητα εκπομπής που εκπέμπει τα τηλεοπτικά σήματα ο κάθε δορυφόρος, μετρημένη σε MHz.

Πόλωση: Τα τηλεοπτικά σήματα που εκπέμπει ο δορυφόρος δεν είναι τίποτε περισσότερο από ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Η πόλωση δείχνει τον τρόπο που ταλαντώνεται το κύμα σε σχέση με τη διεύθυνση διάδοσης. Έτσι, όταν το κύμα ταλαντώνεται κάθετα στη διεύθυνση διάδοσης είναι κάθετα πολωμένο (Vertical), ενώ όταν ταλαντώνεται παράλληλα στην διεύθυνση διάδοσης είναι οριζόντια πολωμένο (Horizontal).

Άλλες οδηγίες
Από τους πίνακες στον δορυφορικό δέκτη
Αστάθμητοι παράγοντες δορυφορικής λήψης
Πώς θα στοχεύσετε τους δορυφόρους
Οδηγός ψηφιακής δορυφορικής λήψης

Σύστημα Μετάδοσης: Είναι το τηλεοπτικό σύστημα που επιλέγει ο τηλεοπτικός παροχέας για να μεταδώσει το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Σε αντίθεση με τα γνωστά από την επίγεια τηλεόραση PAL. SECAM και NTSC, το σύστημα D2-MAC απαιτεί ειδικό εξοπλισμό.

Συχνότητα ήχου: Είναι η συχνότητα (υποφέρουσα) που χρησιμοποιεί η πληροφορία του ήχου, η οποία βρίσκεται πολυπλεγμένη μαζί με τη πληροφορία της εικόνας, ώστε ο δέκτης να μπορεί να τη διακρίνει. Δηλώνεται πάντα σε MHz.

Αποέμφαση ήχου: Κατά την εκπομπή του σήματος η ηχητική πληροφορία, υπόκειται σε ένα είδος φιλτραρίσματος που ονομάζεται παρέμφαση. Έτσι, για να αναπαραχθεί στη μονάδα του δέκτη με πιστότητα, πρέπει να πραγματοποιηθεί η λειτουργία της αποέμφασης. Χρησιμοποιούνται διαφορετικά συστήματα, όπως τα ψηφιακά Panda και J17 και το αναλογικό 50μs.

Κρυπτογράφηση: Είναι τοσύστημα που χρησιμοποιεί ο παροχέας συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών για να εξασφαλίσει τα δικαιωματά του.

Στους πίνακες αναλογικών καναλιών θα βρείτε ακόμη τη χώρα προέλευσης του κάθε καναλιού, καθώς και ένα σχόλιο για το περιεχομενό τους.

Αγγελίες
Πιάτο 5 μέτρα διάμετρο DH Αμερικάνικο, ελαφρός μεταχειρισμένο....»
Πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ - ΙΕΚ....»
FERGUSON Ariva 120 Combo....»
ARIVA 4K Smart Combo....»
Πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ....»
Πωλείται κάτοπτρο Prodelin 2.4 m....»
Dreambox DM800 HD PVR Γνήσιος....»
Dreambox 800HD ORIGINAL....»
LEMCO DMOD-4 / DVB-T modulator....»
Πωλείται δορυφορικό κάτοπτρο διαμέτρου 5m....»
Δορυφορικές συνδέσεις σε Εικόνες
Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απλοί κάτοχοι ενός δορυφορικού συστήματος, είναι ο τρόπος που επιτυγχάνονται οι διάφορες συνδέσεις που προκύπτουν, όταν μαζί με τον δορυφορικό δέκτη συνυπάρχουν: ένα VCR ( video ) ένας δεύτερος δορυφορικός δέκτη αναλογικός ή ψηφιακός , ένα Hi Fi , ένα επί πλέον VCR ή DVD player κ.λπ.,
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ
img
Μπείτε στο κανάλι μας στο YouTube