Χρήστης:
Κωδικός:
Απομνημόνευση:
Αρχική | Χρήσιμες Οδηγίες | Οδηγός ψηφιακής δορυφορικής λήψης

Όταν εισάγουμε τα στοιχεία λήψης σε ένα δορυφορικό δέκτη για να κατεβάσουμε τα ψηφιακά κανάλια, πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με έννοιες που για πολλούς είναι γνωστές, για άλλους όμως ενδέχεται να είναι άγνωστες. Γιαυτό το λόγο παραθέτουμε ένα λεξικό όρων, ώστε ο κάθε δορυφόρικός τηλεθεατής, να γνωρίζει μερικά βασικά στοιχεία που σχετίζονται με την λήψη.

Η δέσμη του HotBird 8.
Μια από τις δέσμες του  Hellas Sat

Η δέσμη  του Eutelsat W3Α
Άλλες οδηγίες
Από τους πίνακες στον δορυφορικό δέκτη
Αστάθμητοι παράγοντες δορυφορικής λήψης
Πώς θα στοχεύσετε τους δορυφόρους
Οδηγός αναλογικής δορυφορικής λήψης

Συχνότητα: Είναι η συχνότητα εκπομπής που εκπέμπει τα τηλεοπτικά σήματα ο κάθε δορυφόρος, μετρημένη σε MHz.

Πόλωση: Τα τηλεοπτικά σήματα που εκπέμπει ο δορυφόρος δεν είναι τίποτε περισσότερο από ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Η πόλωση δείχνει τον τρόπο που ταλαντώνεται το κύμα σε σχέση με τη διεύθυνση διάδοσης. Έτσι, όταν το κύμα ταλαντώνεται κάθετα στη διεύθυνση διάδοσης είναι κάθετα πολωμένο (Vertical), ενώ όταν ταλαντώνεται παράλληλα στην διεύθυνση διάδοσης είναι οριζόντια πολωμένο (Horizontal).

Viedo PID-Audio Pid: Τα σήματα που στέλνονται από τους δορυφόρους είναι πολυπλεγμένα. Κοινώς, σε μιά συχνότητα υπάρχουν πληροφορίες εικόνας και ήχου από πολλά κανάλια. Μαζί με αυτά αποστέλλονται και τα PIDs (Programm Identifier) ήχου και εικόνας του κάθε καναλιού, ώστε ο δέκτης να μπορεί να ξεχωρίσει μεταξύ τους τα κοινά είδη πληροφορίας. Τα PIDs δίνονται στους πίνακες μόνο στη περίπτωση που το SR είναι μικρό.

Symbol Rate (SR): Είναι ο ρυθμός ροής δεδομένων της ψηφιακής ακολουθίας (stream) που στέλνει ο αναμεταδότης, μετρημένος σε MS/s (MegaSymbols/second). Όσο μεγαλύτερη είναι η ροή δεδομένων, τόσο πιό εύκολα ο δέκτης αντιλαμβάνεται το πακέτο καναλιών.

Forward Error Correction (FEC): Σύστημα διόρθωσης λαθών, το οποίο επιτρέπει τη δυναμική διόρθωση των λαθών - που προκύπτουν κατά τη μετάδοση - από τον δέκτη. Δίνεται σε μορφή κλάσματος, το οποίο δείχνει τον αριθμό των λανθασμένων πακέτων σε σχέση με τα συνολικά που αποστέλλονται.

Κρυπτογράφηση: Είναι το σύστημα που χρησιμοποιεί ο παροχέας συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών για να εξασφαλίσει τα διακαιώματά του.

Η δέσμη του Hellas Sat υποδηλώνει την άνετη λήψη του σε όλη την Ευρώπη Η Ελλάδα είναι πολύ μακριά από το τελευταίο ίχνος κάλυψης του Astra 2D, που σημαίνει θεωρητικά ανέφικτη λήψη. Ωστόσο έχει αναφερθεί λήψη σe κάποιες περιοχές με κάτοπτρα μεγαλύτερα των 3 μ.

Η λήψη του 1Η είναι πιο δύσκολη  στη χώρα μας, σε σχέση με τους υπόλοιπους Astra στις 19,2 Ε

Στούς πίνακες αναλογικών καναλιών θα βρείτε ακόμη τη χώρα προέλευσης του κάθε καναλιού.

Αγγελίες
Πιάτο 5 μέτρα διάμετρο DH Αμερικάνικο, ελαφρός μεταχειρισμένο....»
Πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ - ΙΕΚ....»
FERGUSON Ariva 120 Combo....»
ARIVA 4K Smart Combo....»
Πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ....»
Πωλείται κάτοπτρο Prodelin 2.4 m....»
Dreambox DM800 HD PVR Γνήσιος....»
Dreambox 800HD ORIGINAL....»
LEMCO DMOD-4 / DVB-T modulator....»
Πωλείται δορυφορικό κάτοπτρο διαμέτρου 5m....»
Δορυφορικές συνδέσεις σε Εικόνες
Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απλοί κάτοχοι ενός δορυφορικού συστήματος, είναι ο τρόπος που επιτυγχάνονται οι διάφορες συνδέσεις που προκύπτουν, όταν μαζί με τον δορυφορικό δέκτη συνυπάρχουν: ένα VCR ( video ) ένας δεύτερος δορυφορικός δέκτη αναλογικός ή ψηφιακός , ένα Hi Fi , ένα επί πλέον VCR ή DVD player κ.λπ.,
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ
img
Μπείτε στο κανάλι μας στο YouTube