Χρήστης:
Κωδικός:
Απομνημόνευση:
Αρχική | RSS Feed
Ειδήσεις από το Δορυφορικά Νέα
Τι είναι τα News feeds;
Κατηγορίες RSS Feeds

Τα News feeds σας επιτρέπουν να βλέπετε πότε οι δικτυακοί τόποι προσθέτουν νέο περιεχόμενο. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ειδήσεις και τα βίντεο σε ένα μέρος, την ώρα τη δημοσίευσης τους, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες από τις οποίες έχετε ορίσει να προέρχονται.

Τα feeds, ή αλλιώς RSS ("Really Simple Syndication), είναι απλές ιστοσελίδες σχεδιασμένες να διαβάζονται από υπολογιστές, παρά από ανθρώπους.

Μπορείτε, επίσης, να έχετε πρόσβαση στα RSS feeds απευθείας από τη κεντρική σελίδα του δικτυακού μας τόπου - μέσω του πορτοκαλιού εικονιδίου στο πάνω δεξιά μέρος της ιστοσελίδας, ή ανά κατηγορία μέσω του δεξιού πορτοκαλί παραθύρου.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω να χρησιμοποιώ τα feeds;
Το εικονίδιο RSS

Για να μπορέσετε να διαβάσετε τα RSS feeds θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα από τα:

Σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης στο Web
Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Firefox, Opera, Internet Explorer, Safari και Chrome ελέγχουν αυτόματα για feeds όταν επισκέπτεστε ένα δικτυακό τόπο, και προβάλλουν το πορτοκαλί εικονίδιο RSS, όταν βρίσκουν πως η ιστοσελίδα το υποστηρίζει. Πολλά από αυτά, σας επιτρέπουν να προσθέσετε τα RSS feeds στα «αγαπημένα» του προγράμματος περιήγησης, ή σε ξεχωριστό φάκελο σελιδοδεικτών, και αυτόματα να ανανεώνονται με το πιο πρόσφατο περιεχόμενο.

Web-based πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων
Τα Web-based news feeds readers ελέγχουν και εμφανίζουν τα νέα άρθρα που έχουν προστεθεί. Αυτά σας επιτρέπουν να ενημερώνεστε για τα καινούργια άρθρα από οποιονδήποτε υπολογιστή, κάνοντας αυτή την επιλογή χρήσιμη αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στα feeds από πολλούς υπολογιστές ή συσκευές.

Desktop News Reader

Κάποια λογισμικά e-mail σας επιτρέπουν να διαβάσετε τα RSS feeds. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά λογισμικά ανάγνωσης ειδήσεων που μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

Πώς μπορώ να βρω πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων;

Υπάρχει μια ποικιλία διαφορετικών προγραμμάτων ανάγνωσης ειδήσεων διαθέσιμά στο διαδίκτυο, ενώ καινούργιες βελτιωμένες εκδόσεις εμφανίζονται όλη την ώρα.

Τα διάφορα προγράμματα ανάγνωσης λειτουργούν σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, γι' αυτό και θα πρέπει να επιλέξει ένα που θα υποστηρίζεται από τον υπολογιστή σας.

Μόλις επιλέξετε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποφασίσετε τι περιεχόμενο επιθυμείτε να λαμβάνετε. Για παράδειγμα, αν θέλετε τα τελευταία νέα της ελληνικής αγοράς, απλά επισκεφτείτε την συγκεκριμένη ενότητα και θα δείτε ένα πορτοκαλί κουμπί RSS στον browser σας.

Αν κάνετε κλικ στο κουμπί RSS, μπορείτε να εγγραφείτε στα feeds με διάφορους τρόπους, όπως πχ να σύρετε το URL του feed στο πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων ή με αποκοπή και επικόλληση το ίδιο URL ως νέο feed στο πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων σας. Τα περισσότερα sites που προσφέρουν feeds, χρησιμοποιούν ένα παρόμοιο πορτοκαλί κουμπί, αλλά μερικοί μπορούν να έχουν έναν κανονικό σύνδεσμο ιστού.

Χρησιμοποιώντας τα feeds των Δορυφορικών Νέων στο δικτυακό σας τόπο

Αν έχετε δικό σας δικτυακό τόπο, μπορείτε να εμφανίζετε τις τελευταίες ειδήσεις από άλλους δικτυακούς τόπους στον δικό σας χρησιμοποιώντας το RSS.

Ενθαρρύνουμε τη χρήση του Δορυφορικά Νέα feeds, ως μέρος ενός δικτυακού τόπου, ωστόσο, απαιτούμε σωστή μορφή και απόδοση από τη στιγμή που χρησιμοποιείτε περιεχόμενο του site Δορυφορικά Νέα. Το κείμενο απόδοσης θα πρέπει να διατυπωθεί ως «Δορυφορικά Νέα/» ανάλογα με την περίπτωση. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λογότυπο του Δορυφορικά Νέα.

Διατηρούμε το δικαίωμα να εμποδίσουμε τη διανομή του περιεχομένου του Δορυφορικά Νέα, ενώ παράλληλα δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα feeds.

Δημοφιλείς αναγνώστες Ειδήσεων
Ποιο διαβασμένα νέα
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ
img
Μπείτε στο κανάλι μας στο YouTube