Χρήστης:
Κωδικός:
Απομνημόνευση:
Αρχική | Το περιοδικό | ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 - ΤΕΥΧΟΣ 152
Ενισχύστε το σήμα σας. 15 Mast Amplifiers

Η ανάγκη για ενίσχυση του επίγειου σήματος, υφίσταται πολύ συχνά, ειδικά όταν εμπλέκεται μεγάλο μήκος καθόδου, καθώς και επιπλέον εξαρτήματα διανομής! Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 15 mast amplifiers!

 

 

 

 

 

Οι ατομικές εγκαταστάσεις είναι αυτές που κυρίως απαιτούν την τοποθέτηση ενισχυτή ιστού, προκειμένου να αντισταθμιστούν απώλειες λόγω μεγάλης καθόδου, να μιξαριστούν σήματα από διαφορετικές κεραίες, να ρυθμιστεί η απολαβή από διαφορετικές εισόδους ή ακόμη και να πραγματοποιηθεί διανομή πχ σε 4 τηλεοράσεις. Ένας ενισχυτής ιστού αποτελείται από δύο τμήματα, τον κυρίως ενισχυτή και το τροφοδοτικό. Ο κυρίως ενισχυτής τοποθετείται στον ιστό πολύ κοντά στην επίγεια κεραία, με σκοπό να ενισχύσει το τηλεοπτικό σήμα, πριν το τελευταίο υποστεί εξασθένηση λόγω της καθόδου, αλλά και πριν εισχωρήσει θόρυβος από την γραμμή μεταφοράς. Είναι σημαντικό ο βαθμός θορύβου ενός ενισχυτή ιστού να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς ο τελευταίος συμβάλλει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στον συνολικό θόρυβο του συστήματος, διότι βρίσκεται στην αρχή. Επίσης, μία ακόμη εφαρμογή των ενισχυτών ιστού, είναι κατά την χρήση splitters, όπως πχ για 4 τηλεοράσεις, τα οποία εισάγουν εξασθένηση του σήματος και ο ενισχυτής ιστού χρησιμοποιείται για αντιστάθμιση των απωλειών.

Το τροφοδοτικό τοποθετείται σε εσωτερικό χώρο, συνήθως κοντά στην τηλεόραση και παρέχει τάση στον ενισχυτή μέσω του ομοαξονικού καλωδίου, ενώ μπορεί να διαθέτει από μία έως δύο εξόδους. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε χαρακτηριστικούς ενισχυτές ιστού, οι οποίοι - μεταξύ άλλων - διαθέτουν θωράκιση, συνδέσεις με F connectors, ενώ οι περισσότεροι διαθέτουν ενσωματωμένο φίλτρο LTE!

Το Περιοδικό
Προηγούμενα Τεύχη
Απομακρυσμένος τηλεχειρισμός, 10 συστήματα IR Extenders
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΤΕΥΧΟΣ 151
10 δέκτες 4Κ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΤΕΥΧΟΣ 150
Signal Combo Meters DVB-S/S2/T/T2. Όλα σε ένα
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΤΕΥΧΟΣ 148
Επίγεια & Δορυφορικά μέχρι …100 Ευρώ!
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 ΤΕΥΧΟΣ 147
HDMI -> DVB-T 1080p μέσω ομοαξονικού
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 ΤΕΥΧΟΣ 146
Transmodulators. Μετατροπή DVB-S/S2 σε DVB-T
ΜΑΪΟΣ 2016 ΤΕΥΧΟΣ 143
10 micro δέκτες FullHD ...αόρατα
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 ΤΕΥΧΟΣ 140
Home HD DVB-T modulators. Διανομή εικόνας στο ομοαξονικό δίκτυο
ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 ΤΕΥΧΟΣ 133
Δέκτες Linux Ε2 HD. Ισχυροί και …προσιτοί!
ΜΑΪΟΣ 2015 ΤΕΥΧΟΣ 132
HDMI Switch. Όλες οι συσκευές σε ένα καλώδιο
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 ΤΕΥΧΟΣ 131
Περισσότερα άρθρα
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ
img
Μπείτε στο κανάλι μας στο YouTube