Χρήστης:
Κωδικός:
Απομνημόνευση:
Αρχική | Χρήσιμες Οδηγίες | Αστάθμητοι παράγοντες δορυφορικής λήψης

Τα κανάλια που μπορεί να συλλάβει σήμερα ένα σύστημα λήψης με κινητό πιάτο, είναι πάρα πολλά. Ο αριθμός των καναλιών που μπορεί να κατεβάσει το κάθε σύστημα είανι σχετικός, αφού παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες.

Καταρχήν για να κατεβεί ένας δορυφόρος πρέπει να βρίσκεται μέσα στον ορίζοντα του οπτικού πεδίου του πιάτου. Θεωρητιά, ένας δορυφόρος μπορεί να κατεβεί μόνο όταν βρίσκεται σε γωνία μικρότερη των 90 μοιρών δυτικά ή ανατολικά του κατόπτρου. Βέβαια, άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Για αυτό το νούμερο αυτό στην πραγματικότητα είναι μικρότερο.

Φυσικά η οπτική επαφή δεν έχει να κάνει μόνο με τον ορίζοντα του κατόπτρου, αφού άν παρεμβάλλονται εμπόδια ανάμεσα στο πιάτο και στον δορυφόρο, η λήψη είναι αδύνατη.

Άλλες οδηγίες
Από τους πίνακες στον δορυφορικό δέκτη
Πώς θα στοχεύσετε τους δορυφόρους
Οδηγός αναλογικής δορυφορικής λήψης
Οδηγός ψηφιακής δορυφορικής λήψης

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το πόσο ισχυρός είναι ένας δορυφόρος. Για παράδειγμα ένας μακρινός ισχυρός δορυφόρος μπορεί να είναι πιό εύκολος στη λήψη, από ένα γειτονικό ασθενή δορυφόρο.

Αλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο κατά την λήψη είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη τοποθέτηση του κατόπτρου, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του χρησιμοποιούμενου LNB και ειδικότερα ο δείκτης θορύβου (noise figure), η ευαισθησία του δέκτη, δηλαδή το πόσο ισχυρό είναι το tuner του, καθώς και οι απώλειες που προκαλούν οι συνδέσεις και το ομοαξονικό καλώδιο που μεταφέρει το σήμα από το LNB στο δέκτη.

Τέλος υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες που ενδεχομένως να επηρεάσουν την ποιότητα του λαμβανόμενου σήμστος.

Αγγελίες
Πιάτο 5 μέτρα διάμετρο DH Αμερικάνικο, ελαφρός μεταχειρισμένο....»
Πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ - ΙΕΚ....»
FERGUSON Ariva 120 Combo....»
ARIVA 4K Smart Combo....»
Πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ....»
Πωλείται κάτοπτρο Prodelin 2.4 m....»
Dreambox DM800 HD PVR Γνήσιος....»
Dreambox 800HD ORIGINAL....»
LEMCO DMOD-4 / DVB-T modulator....»
Πωλείται δορυφορικό κάτοπτρο διαμέτρου 5m....»
Δορυφορικές συνδέσεις σε Εικόνες
Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απλοί κάτοχοι ενός δορυφορικού συστήματος, είναι ο τρόπος που επιτυγχάνονται οι διάφορες συνδέσεις που προκύπτουν, όταν μαζί με τον δορυφορικό δέκτη συνυπάρχουν: ένα VCR ( video ) ένας δεύτερος δορυφορικός δέκτη αναλογικός ή ψηφιακός , ένα Hi Fi , ένα επί πλέον VCR ή DVD player κ.λπ.,
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ
img
Μπείτε στο κανάλι μας στο YouTube