Η Samsung Electronics φιλοξενεί την τελική συνάντηση των ομάδων εργασίας της 3ης γενιάς του έργου (3GPP) για την ολοκλήρωση του πρότυπου κινητής επικοινωνίας 5G, που πραγματοποιείται στο Busan από τις 21 έως τις 25 Μαΐου. Αυτή η συνάντηση θα ολοκληρώσει τα σχετικά πρότυπα τεχνολογίας για την εμπορευματοποίηση του 5G.

Περίπου 1.500 εμπειρογνώμονες από προμηθευτές chipset, φορητών συσκευών και εξοπλισμού, όπως η Samsung, η Qualcomm, καθώς και μεγάλοι φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας όπως η Verizon, η AT&T, η NTT DoCoMo, η KT και η SK Telecom θα παρακολουθήσουν την ολοκλήρωση του προτύπου 5G φάσης 1.

«Το πρώτο πρότυπο 5G, το οποίο περιλαμβάνει καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν από τη Samsung Electronics, θα ολοκληρωθεί σε αυτή τη διάσκεψη 3GPP», δήλωσε ο Seunghwan Cho, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Samsung Research. «Αυτό θα οδηγήσει την αγορά στην εμπορευματοποίηση του προτύπου 5G, για να χρησιμοποιηθεί ως βασική υποδομή για την προσεχή τέταρτη βιομηχανική επανάσταση».

Σε αυτή τη διάσκεψη όλες οι ομάδες εργασίας (ομάδες εργασίας RAN 1 έως 5) που αναπτύσσουν ασύρματη τεχνολογία 5G συγκεντρώνονται για να επιβεβαιώσουν τις τελικές τεχνολογίες για την εμπορευματοποίηση 5G.

Αυτές περιλαμβάνουν την τεχνολογία ασύρματης πρόσβασης 5G που παρέχει δεδομένα υψηλής ταχύτητας και εξαιρετικά χαμηλής καθυστέρησης και τη μέθοδο δοκιμής συμμόρφωσης για τερματικά 5G. Συγκεκριμένα, η ομάδα εργασίας RAN4, υπό την προεδρία της Samsung, θα αποφασίσει τις απαιτήσεις ραδιοφωνικής απόδοσης για τερματικά 5G και σταθμούς βάσης, συμπεριλαμβανομένων των ζωνών 3,5 GHz και 28 GHz.

Αυτό το προαπαιτούμενο θα ενημερώσει τους κανονισμούς ραδιοεπικοινωνιών, οι οποίοι θα είναι καθοριστικοί για την ανάπτυξη του φάσματος 5G, όταν η εμπορευματοποίηση 5G ξεκινήσει στην Κορέα, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η 3GPP ενέκρινε για πρώτη φορά το πρότυπο 5G Non-Standalone (NSA), που χρησιμοποιεί την υπάρχουσα 4G Long Term Evolution (LTE) ως άγκυρα για σύνδεση με το 5G. Και καθώς το πρότυπο 5G Standalone (SA) θα ολοκληρωθεί στη διάσκεψη του Busan, το πρότυπο φάσης 1 του 5G θα εγκριθεί επίσημα στην ολομέλεια 3GPP τον επόμενο μήνα στις Η.Π.Α.

Η Samsung οδηγεί το πρότυπο 5G ως πρωτοπόρο στους τομείς ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, τυποποιημένων δραστηριοτήτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Με 1.254 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από αυτό το μήνα, η Samsung Electronics κατέλαβε την πρώτη θέση στον κατάλογο των εταιρειών μέλη του 3GPP με βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας 5G που έχουν δηλωθεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιακής Τυποποίησης (ETSI). Η εταιρεία πέτυχε στην πρώτη επίδειξη κινητικότητας 5G μεταξύ σταθμών βάσης σε μια ζώνη εξαιρετικά υψηλής συχνότητας (mmWave) το 2015, έχοντας ξεκινήσει την έρευνα 5G από το 2012. Το 2017, η εταιρεία πέτυχε την επικοινωνία 5G σε ένα ταχύπλοο όχημα που ταξίδευε στα 200 χλμ/ώρα και κατέδειξε την πρώτη λήψη 8K βίντεο στον κόσμο και την μεταφόρτωση 4K βίντεο σε ένα τραίνο.

Η Samsung υπέγραψε με την Verizon εμπορική συμφωνία σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA) 5G τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους με βάση τις κορυφαίες τεχνολογίες 5G της βιομηχανίας, την ηγεσία των προτύπων και τις πολυάριθμες επιδείξεις πεδίων.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Samsung έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο η οποία έλαβε έγκριση για τη μονάδα πρόσβασης ραδιοσυχνοτήτων 5G και τον συνδρομητικό εξοπλισμό (CPE) από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC), την αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία που ρυθμίζει τις διακρατικές επικοινωνίες. Επίσης τον ίδιο μήνα έλαβε έγκριση για τον οικιακό δρομολογητή 5G (Indoor CPE).